Skip to content

Accountmanager Bedrijven

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamBusiness development

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als accountmanager bedrijven. Jouw #1 doel is om alle relaties te onderhouden met onze ~400 bouw en installatiebedrijven en het netwerk aan bedrijven uit te breiden. Je gaat een belangrijke rol spelen in de lancering van het Landelijk Digitaal Platform en in de verdere ontwikkeling van Regionaal Energieloket. 

 

Over de rol en over jou

Onder REL vallen twee merken: Regionaal Energieloket en GreenHome. Met deze twee merken hebben we een interessante plek in kunnen nemen in de energietransitie (lees hier meer over beide labels). Met GreenHome bouwen we, in opdracht van de overheid, aan een nieuwe versie van www.verbeterjehuis.nl. Dit wordt het nieuwe Landelijk Digitaal Platform voor woningverbetering en verduurzaming. We bouwen dit samen met partners Milieu Centraal en WoonConnect en heeft een zeer hoog innovatief karakter. Het richt zich namelijk op het volledig digitaliseren van de gebouwde omgeving in 3D modellen. Op dit platform helpen we woningeigenaren in hun oriëntatie naar maatregelen en naar goede uitvoerende bedrijven voor hun klus.  Bouw- en installatiebedrijven kunnen daardoor veel sneller en makkelijker (geautomatiseerd) offertes uitbrengen rondom isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. 

 

Adoptie in de bouw- en installatiemarkt van dit platform is een cruciaal puzzelstukje naar succes. Jij bent daar straks verantwoordelijk voor. Je begint met een blanco canvas (0 aangesloten bedrijven) en gaat dit netwerk van aangesloten bedrijven uit de grond stampen. Over een jaar hopen we ruim 500 bedrijven aangesloten te hebben. Een beetje ondernemingsgeest is dus wel gewenst, want er ligt geen gebaand pad voor je klaar. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Je zal direct samen werken met Reinier (mede-oprichter) en Sander (business developer). Zij hebben bij Regionaal Energieloket afgelopen jaren al een mooi netwerk van 400 bedrijven opgebouwd die bij ons zijn aangesloten en een ideale springplank vormen. Daarnaast ben je een belangrijke sparringspartner in de doorontwikkeling van het platform, het business model en de pricing van onze diensten richting de doelgroep. 

 

Ook het netwerk van Regionaal Energieloket zal verder uitgebouwd moeten worden. Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij REL en daarom breidt ook het netwerk van bedrijven zich steeds verder uit. Voor onze projecten (bijv. Collectieve inkoopacties) wordt doorlopend de markt afgezocht naar de beste aanbiedingen voor onze klanten. De inkoper (vacature) is verantwoordelijk voor het uitvraag- en beoordelingsproces, maar het begint natuurlijk wel met goede aanbiedingen vanuit bedrijven. Daar trekken jullie samen in op gezien jij het netwerk van bedrijven tot in de haarvezels kent.

 

Om de rol goed te vervullen is ervaring met bouw- en installatiebedrijven relevant. Je hebt aantoonbare ervaring met de omschreven werkzaamheden. Je kent de doelgroep, hun bedrijfsvoering en de kansen/uitdagingen waar ze voor staan. Je kan makkelijk relaties opbouwen en onderhouden. Je bent commercieel handig en zoekt win-win situaties die op korte en lange termijn vruchten afwerpen. Tot slot ben je een betrouwbare counterpart voor de bedrijven zodat ze op je kunnen bouwen als dat nodig is. 

 

Succes in de rol wordt gedefinieerd door de snelheid waarmee je bedrijven aan kan haken op het platform. We willen zo snel mogelijk over alle maatregelen een landelijk dekkend netwerk opbouwen aan bouw- en installatiebedrijven. Je zal daarvoor met allerhande bedrijven te maken krijgen, van groot tot klein, van warmtepompenspecialisten tot dakdekkers (inclusief bijbehorende brancheorganisaties). Het gaat niet alleen om snelheid maken en aantallen scoren, maar ook om de kwaliteit van de relatie. Rel is een organisatie die gaat voor lange termijn succes, dus de mate van verbinding en tevredenheid is minstens zo belangrijk zo niet belangrijker. Omdat we met dit nieuwe platform nog in de kinderschoenen staan is het heel belangrijk dat je goed doorgrond welke behoeften de bedrijven hebben. Jij vormt daarin een belangrijk sparringspartner in het opstellen van een goede backlog voor verdere doorontwikkeling. Kortom, een veelzijdige en pionierende accountmanagement rol!

 

Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen.  Lees onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

  • Je hebt passie voor de bouw- en installatiemarkt, met name de verduurzamingsspecialisten (isolatie, zon, warmtepompen, etc). 
  • Je draagt graag bij aan de energietransitie om gebouwen in Nederland duurzaam en aardgasvrij te verwarmen.
  • Je bent pro-actief, geïnteresseerd, betrouwbaar, zelfsturend en hands-on. Je legt makkelijk contact en kan goed relaties onderhouden. 
  • Je bent inhoud-gedreven en houdt jezelf makkelijk op de hoogte van de trends. 
  • Je kunt commercieel denken en bouwt win-win samenwerkingen.
  • Je bent beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week.
  • Je bent af en toe op pad dus een rijbewijs is wel handig.


Wat bieden wij je?

  • Al onze arbeidsvoorwaarden zijn voor iedereen gelijk. Alleen het salaris verschilt per rol. Onbeperkte vakantiedagen, persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget, nieuwe MacBook, duurzame pensioenregeling? Check! Kijk voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op onze algemene vacaturepagina.
  • Salarisrange € 3.750 tot €5.000 bruto o.b.v. 40 uur + 8% vakantiegeld. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;


Sollicitatieproces

Als we voldoende aansluiting zien op basis van je CV bellen we je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een CV is ook maar een CV. We hebben twee gesprekken waarvan het tweede gesprek een uitgebreider assessment is van ongeveer een dagdeel. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op via werkenbij@regionaalenergieloket.nl. Twijfel je over de geschiktheid van de rol, mag je natuurlijk ook even bellen met Justine (0642211015).

Wil je meer weten over ons en wat we doen? Klik hier.

of