(Freelance) developer met interesse in data

Omschrijving

Opdracht bij een jonge, ambitieuze en snelgroeiende duurzame scale up om actief bij te dragen aan het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving in Nederland? Ben jij een developer die enthousiast wordt van het transformeren van data en onderhouden en opzetten van nieuwe datastromen. Dan zoeken wij jou!

 

Wie ben jij?

 • Je vindt het een vette uitdaging om slimme (web)apps te ontwikkelen die niet alleen gebruik maken van de beste technologieën, maar die ook bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen en aan de energietransitie om Nederland van het aardgas af te halen. Lees: IT is bij ons een middel om een groter doel te bereiken en geen doel op zich.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk om in teamverband samen te werken.
 • Je bent echt een probleemoplosser.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring (medior niveau).
 • Je bent per direct beschikbaar voor deze opdracht voor een aantal dagen per week de komende 3-6 maanden.

 

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van ons Productteam en je gaat nauw samenwerken met Michel, Elco, Berend en Joppe. Samen werken we hard aan het onderhouden en uitbouwen van onze websites regionaalenergieloket.nl en alle tooling die hieromheen hangt. Onderdeel daarvan is ook onze digitale HuisScan, waarmee we woningeigenaren op afstand een indicatief energie bespaar advies geven. En dat is best complex. De uitdaging zit erin het advies niet alleen qua accuratie te verhogen, maar juist ook om te zorgen voor een optimale UX. Naast de websites ontwikkelen we ook inhouse tooling. Bijvoorbeeld voor ons projecten team zodat zij zo soepel mogelijk woningeigenaren op wijk- en gemeenteniveau kunnen helpen de woning te verduurzamen. Ook bieden we in whitelabel vorm diensten aan richting andere partijen, zoals de Vereniging Eigen Huis en Gamma, die de energietransitie willen versnellen.


Als Data Specialist ga je ons datasysteem onderhouden en data vraagstukken vanuit de organisatie oppakken. De werkzaamheden met betrekking tot data vallen binnen het gehele spectrum van de organisatie. Het is van belang dat de juiste systemen opgezet en aangeroepen kunnen worden, maar ook het ondersteunen van collega’s bij het maken van dashboards en complexe SQL queries hoort hierbij.


Concreet betekent dit voor jou:

 • Het begint bij het binnenhalen van de data naar de data lake, hier worden alle ruwe bestanden opgeslagen. Zodra er nieuwe data in de data lake staat kan dit door middel van een ETL proces omgezet worden naar data die REL kan gebruiken. REL gebruikt voornamelijk Python en Pandas om de data om te zetten en op te schonen. Deze getransformeerde data wordt opgeslagen in de AWS Redshift data warehouse en de bijbehorende tabellen en structuren moeten daarin worden opgezet en consistent gemaakt worden.
 • Vanuit de data warehouse kan de data verspreid worden naar andere systemen zoals dashboarding tools, GIS servers, en/of business intelligence systemen.
 • Naast het onderhouden en opzetten van nieuwe datastromen naar de data lake is er ook een andere database die veel gebruikt wordt binnen REL. 
 • De Open Data database is een PostgreSQL database waar de extensie PostGIS in staat. In deze database staat data uit de BAG en CBS Wijken en buurten. Het is van belang dat deze datasets up to date blijven. Naast het up to date houden van de database kunnen er ook aanvragen gedaan worden om nieuwe data zoals energielabels of woningtypering toe te voegen aan de database.
 • Je verbreedt je kennis over technologie en productontwikkeling.

 

Wat bieden wij je?

 • Een opdracht bij een jong, snelgroeiend en ambitieus bedrijf met een duurzame missie.
 • Op dit moment werken we deels vanuit huis i.v.m. covid-19 en deels vanuit ons kantoor in Amsterdam zuid.
 • Een leuk, hecht en jong team met veel ondernemerschap ervaring.
 • Flexibele werktijden, we sturen namelijk aan op output en niet op input.

Vereisten

Wat wij verwachten van jou?

Wij weten dat een opleidingsniveau niets zegt over jouw kwaliteiten als developer Data Specialist, maar om succesvol te kunnen zijn in deze rol denken we dat je ongeveer moet voldoen aan het volgende profiel:

 • Goede match met onze organisatie qua bedrijfscultuur en persoonlijkheid: je vindt het belangrijk om bij te dragen aan een maatschappelijke opgave en om in een jong en hecht team te werken.
 • Vereiste: Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als programmeur (meer dan 5 jaar is een dikke pré).
 • Vereiste: Kennis van de programmeertaal Python, Kennis over PostgreSQL databases.
 • Pré: Kennis van GEO-ICT, m.a.w. het opbouwen en onderhouden van een GEO-database.
 • Pré: Kennis over nationale Geodata datasets en hoe die te implementeren in een PostGIS omgeving.
 • Pré: Ervaring met tools als Salesforce/Google Analytics/Mixpanel.
 • Dikke Pré: Ervaring met het gebruik van cloud IT platformen, bij voorkeur AWS
 • Je zoekt graag naar de meest effectieve oplossing voor een probleem. Doordat je breed denkt sta je ook open om soms een non-IT oplossing te kiezen of een simpele Excel. Je hebt namelijk de ‘business sense’ om de juiste oplossingen te bedenken en niet enkel de meest technisch gave oplossingen.


Wie zijn wij?

In 2015 zijn we Regionaal Energieloket en GreenHome gestart en inmiddels zijn we het grootste onafhankelijke online platform rondom duurzaam wonen. Onder het label Regionaal Energieloket zijn we duurzaamheidspartner van zo’n 50 gemeenten in Nederland (~3 miljoen inwoners). In 2019 is het Klimaatakkoord ondertekend. Een van de onderdelen in het Klimaatakkoord is het verduurzamen en aardgasvrij maken van woningen en wijken. In 2050 moeten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten mee helpen. Als Regionaal Energieloket informeren we, in opdracht van gemeenten, woningeigenaren over hoe ze hun woning stap voor stap energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken. Ook zorgen we ervoor dat we op buurt/wijk of gemeenteniveau woningeigenaren bundelen om samen duurzame maatregelen in te kopen om zo te profiteren van groepsvoordeel. Om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 350 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie-oplossingen en warmtepompen. De afgelopen jaren hebben we duizenden woningeigenaren geholpen aan een duurzamere woning. Onder het label GreenHome helpen wij mensen, mede door onze digitale tool de HuisScan, met het vinden van de beste duurzaamheidsmaatregelen voor hun woning. En dat doen we niet alleen. Wij zijn landelijk partner van Gamma en Vereniging Eigen Huis.


Bedrijfscultuur

We zijn een open organisatie en streven naar een diverse organisatie qua o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en culturele achtergrond. We nodigen iedereen (die enthousiast is over deze vacature en ons bedrijf) van harte uit om te reageren. Als team zijn we zeer ambitieus, maar nemen we onszelf niet te serieus. Aangezien je een groot deel van je leven doorbrengt met collega's, geloven we dat je dan maar beter kunt zorgen dat het dan ook leuk is. Daarom besteden we veel tijd aan de bedrijfscultuur. De mening van ieder teamlid doet ertoe. Een sterke feedback cultuur vinden we belangrijk en moedigen we aan. Je hebt de vrijheid om eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te pakken. Het team is inmiddels uitgegroeid naar meer dan 35 collega's en we groeien stevig door.


Geïnteresseerd?

Denk jij, na het lezen van deze vacature, dat jij voldoet aan het hierboven omschreven profiel? Dan is het nu aan jou. Jij hebt de mogelijkheid om ons te overtuigen van jouw kunnen. Dit doe je door, samen met je CV, een kort maar krachtige motivatiebrief in te sturen wanneer je solliciteert. Vergeet niet een linkje naar je GitHub toe te voegen als je die hebt.

 

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket. Neem dan contact op met Julie Brakenhoff (Recruiter), via julie.brakenhoff@regionaalenergieloket.nl.

 

Recruiter?

Acquisitie door een recruiter, waarmee wij geen getekende overeenkomst hebben, wordt niet op prijs gesteld.

Gelieve als recruiter niet te bellen naar ons algemene nummer. Mocht je interesse hebben om met ons samen te werken, stuur dan even een mail met je voorstel naar Naomi. Voor freelancers werken wij niet met recruiters.