Full Stack (Javascript) Developer (medior) - voor in dienst én voor korte freelance opdracht

Job description

Werken bij een jonge, ambitieuze en snelgroeiende duurzame scale up om actief bij te dragen aan het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving in Nederland? Ben jij een developer die graag de slimste (web)apps ontwikkelt? Die graag op een pragmatische manier resultaten boekt, en het stiekem toch niet heel erg vindt dat je familie en vrienden je als IT-helpdesk gebruiken? Dan zoeken wij jou!

 

Wie ben jij?

 • Je vindt het een vette uitdaging om slimme (web)apps te ontwikkelen die niet alleen gebruik maken van de beste technologieën, maar die ook bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen en aan de energietransitie om Nederland van het aardgas af te halen. Lees: IT is bij ons een middel om een groter doel te bereiken en geen doel op zich.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk om in teamverband samen te werken.
 • Je bent echt een probleemoplosser.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als Javascript developer (medior niveau).
 • Je bent 32 tot 40 uur beschikbaar voor in dienst. Op de korte termijn zoeken we ook een freelancer die per direct beschikbaar is voor minstens 24 uur per week voor de komende 8 weken. Onderstaande vacature is dus van toepassing op zowel een developer in dienst als voor een korte opdracht voor een freelancer.


Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van ons Productteam en je gaat nauw samenwerken met Michel, Elco, Berend en Joppe. Samen werken we hard aan het onderhouden en uitbouwen van onze websites regionaalenergieloket.nl en alle tooling die hieromheen hangt. Onderdeel daarvan is ook onze digitale HuisScan, waarmee we woningeigenaren op afstand een indicatief energie bespaar advies geven. En dat is best complex. De uitdaging zit erin het advies niet alleen qua accuratie te verhogen, maar juist ook om te zorgen voor een optimale UX. Naast de websites ontwikkelen we ook inhouse tooling. Bijvoorbeeld voor ons projecten team zodat zij zo soepel mogelijk woningeigenaren op wijk- en gemeenteniveau kunnen helpen de woning te verduurzamen. Ook bieden we in whitelabel vorm diensten aan richting andere partijen, zoals de Vereniging Eigen Huis en Gamma, die de energietransitie willen versnellen.

 

Concreet betekent dit voor jou:

 • We werken onder andere met: VueJS, nodeJS, TypeScript, postgresQL, MySQL, Docker, rabbitMQ en Contentful. Dit werkt allemaal op AWS. Onze architectuur is gebouwd volgens het BFF-patroon. 
 • Onze website draait op Nuxt.js. Daarnaast hebben we een aantal micro front-ends (zoals onze HuisScan) die in Vue.js zijn gebouwd. We bouwen hier nog regelmatig nieuwe front-ends bij. Onze front-ends communiceren met een netwerk aan micro services (NodeJS) in de backend. Met deze micro services zul je je ook regelmatig bezig houden.
 • Naast het bovenstaande hebben we ook nog een aantal AWS Lambda functies draaien en ontwikkelen we soms zelf plugins voor Contentful (het headless CMS dat we gebruiken).
 • Je werkt samen met je collega’s aan het verbeteren van onze huidige producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Tegelijkertijd geldt dat in een scale-up zoals wij prioriteiten nog wel eens kunnen wijzigen waardoor de roadmap niet heilig is.
 • Samen met je collega’s bepaal jij de bedrijfsbrede IT-strategie. Dit betekent dat je mee bepaalt welke tools we in de organisatie gebruiken, maar ook hoe onze eigen systemen moeten werken en hoe we bepaalde processen kunnen automatiseren. Naast het bedenken, voer je de gekozen strategie ook vervolgens uit.
 • Je verbreedt je kennis over technologie en productontwikkeling.

 

Wat bieden wij je (in dienst)?

 • Een uitdagende baan bij een jong, snelgroeiend en ambitieus bedrijf met een duurzame missie.
 • Op dit moment werken we deels vanuit huis i.v.m. covid-19 en deels vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam.
 • Een leuk, hecht en jong team met veel ondernemerschap ervaring.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van ervaring en vaardigheden.
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling d.m.v. 1-1's en jaarlijks persoonlijk opleidingsbudget.
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur.
 • Een laptop.
 • Flexibele werktijden, we sturen namelijk aan op output en niet op input.
 • Pensioenregeling.
 • Straks weer uitmuntende bonenkoffie en dagelijkse vegetarische lunch met het hele kantoor. En borrels op vrijdagmiddag, plus allerhande teamactiviteiten. Voor nu een maandelijkse thuiswerkvergoeding.

Requirements

Wat wij verwachten van jou?

Wij weten dat een opleidingsniveau niets zegt over jouw kwaliteiten als full stack developer, maar om succesvol te kunnen zijn in deze rol denken we dat je ongeveer moet voldoen aan het volgende profiel:

 • Goede match met onze organisatie qua bedrijfscultuur en persoonlijkheid: je vindt het belangrijk om bij te dragen aan een maatschappelijke opgave en om in een jong en hecht team te werken.
 • Je bent de Nederlandse taal machtig.
 • Je bent 32 tot 40 uur beschikbaar voor in dienst. Of als freelancer per direct voor paar uur per week, komende 8 weken (mogelijk langer).
 • Vereiste: Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als programmeur (meer dan 5 jaar is een dikke pré).
 • Vereiste: Je hebt aantoonbare ervaring met het gebruik van Javascript en Typescript of een andere “typed” programmeertaal.
 • Vereiste: Je hebt aantoonbare ervaring met het gebruik van VueJS.
 • Je zoekt graag naar de meest effectieve oplossing voor een probleem. Doordat je breed denkt sta je ook open om soms een non-IT oplossing te kiezen of een simpele Excel. Je hebt namelijk de ‘business sense’ om de juiste oplossingen te bedenken en niet enkel de meest technisch gave oplossingen.
 • Pré: Je hebt aantoonbare ervaring met verschillende front-end en back-end “testing-frameworks” en SDLC-methoden.
 • Pré: Ervaring met Frontend development frameworks (zoals React, Angular etc.).
 • Pré: Ervaring met Wordpress.
 • Pré: Ervaring met tools als Salesforce/Google Analytics/Mixpanel.
 • Pré: Ervaring met het gebruik van cloud IT platformen, bij voorkeur AWS. 


Wie zijn wij?

In 2015 zijn we Regionaal Energieloket en GreenHome gestart en inmiddels zijn we het grootste onafhankelijke online platform rondom duurzaam wonen. Onder het label Regionaal Energieloket zijn we duurzaamheidspartner van zo’n 50 gemeenten in Nederland (~4 miljoen inwoners). In 2019 is het Klimaatakkoord ondertekend. Een van de onderdelen in het Klimaatakkoord is het verduurzamen en aardgasvrij maken van woningen en wijken. In 2050 moeten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten mee helpen. Als Regionaal Energieloket informeren we, in opdracht van gemeenten, woningeigenaren over hoe ze hun woning stap voor stap energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken. Ook zorgen we ervoor dat we op buurt/wijk of gemeenteniveau woningeigenaren bundelen om samen duurzame maatregelen in te kopen om zo te profiteren van groepsvoordeel. Om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 350 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie-oplossingen en warmtepompen. De afgelopen jaren hebben we duizenden woningeigenaren geholpen aan een duurzamere woning. Onder het label GreenHome helpen wij mensen, mede door onze digitale tool de HuisScan, met het vinden van de beste duurzaamheidsmaatregelen voor hun woning. En dat doen we niet alleen. Wij zijn landelijk partner van Gamma en Vereniging Eigen Huis.


Bedrijfscultuur

We zijn een open organisatie en streven naar een diverse organisatie qua o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en culturele achtergrond. We nodigen iedereen (die enthousiast is over deze vacature en ons bedrijf) van harte uit om te reageren. Als team zijn we zeer ambitieus, maar nemen we onszelf niet te serieus. Aangezien je een groot deel van je leven doorbrengt met collega's, geloven we dat je dan maar beter kunt zorgen dat het dan ook leuk is. Daarom besteden we veel tijd aan de bedrijfscultuur. De mening van ieder teamlid doet ertoe. Een sterke feedback cultuur vinden we belangrijk en moedigen we aan. Je hebt de vrijheid om eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te pakken. Het team is inmiddels uitgegroeid naar meer dan 35 mannen en vrouwen en we groeien stevig door.


Sollicitatieproces (voor in dienst)

1. Korte telefonische kennismaking

2. Uitnodiging voor maken korte code test

3. Eerste gesprek online over werkervaring en CV, gemaakte code test en aantal persoonlijke vragen.

4. Tweede gesprek online of fysiek over competenties en vaardigheden aan de hand van vragen en cases.

5. Derde gesprek online of fysiek over jou als persoon.

6. Aanbod & start van onboarding.


Geïnteresseerd?

Denk jij, na het lezen van deze vacature, dat jij voldoet aan het hierboven omschreven profiel? Dan is het nu aan jou. Jij hebt de mogelijkheid om ons te overtuigen van jouw kunnen. Dit doe je door, samen met je CV, een kort maar krachtige motivatiebrief in te sturen wanneer je solliciteert. Vergeet niet een linkje naar je GitHub toe te voegen als je die hebt.

 

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem gerust contact op met Julie Brakenhoff, Recruiter bij Regionaal Energieloket, via Julie.brakenhoff@regionaalenergieloket.nl.

 

Recruiter?

Acquisitie door een recruiter, waarmee wij geen getekende overeenkomst hebben, wordt niet op prijs gesteld.

Gelieve als recruiter niet te bellen naar ons algemene nummer. Mocht je interesse hebben om met ons samen te werken, stuur dan even een mail met je voorstel naar Naomi. Voor freelancers werken wij niet met recruiters.