People & culture bij duurzame scale-up

Omschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als People en Culture manager bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. Jouw #1 doel is om van onze organisatie de beste werkgever van Nederland te maken.


Herken jij jezelf hierin?

Idealiter heb je people & culture ervaring bij een scaleup en heb je verschillende groeifases van een onderneming eerder meegemaakt. Want een organisatie van 20FTE vraagt iets anders dan een organisatie van 60FTE. Je (her)kent de verschillen en je handelt daarnaar. Het opzetten en verbeteren van strakke processen zoals recruitment, onboarding, talent management of persoonlijke ontwikkeling? Voor jou geen probleem; je handen jeuken. Je volgt doorlopend de laatste ontwikkelingen op people en culture gebied via blogs, podcasts en boeken. Je eigen visie op modern werkgeverschap kun je goed overbrengen. Handig omgaan met diverse HR-tools is geen probleem voor je. Extra bonuspunten als je ervaring hebt met het vergroten van de diversiteit en inclusiviteit van het team (zie ook het kopje diversiteit hieronder). 


Enkele concrete zaken waar je mee aan de slag gaat in 2022

 1. Je werkt aan ons employer brand. Want laten we eerlijk zijn, daar is nog een hoop te winnen. De afgelopen maanden hebben we een eerste basis gelegd voor een rebranding van ons employer brand. Maar dit moet natuurlijk nog verder uitgewerkt en geïmplementeerd worden.
 2. Je wordt verantwoordelijk voor het recruiten van nieuwe teamleden. Uiteraard gaat een goed employer brand (zie #1) je hierbij helpen maar het laden van een employer brand kost tijd. In de tussentijd tover jij de beste kandidaten in de pijplijn. Je bent zelf handig met sourcen maar je coördineert ook werving en selectiebureaus waar we mee samenwerken. Samenwerkingen aangaan met hogescholen en universiteiten, creatieve wervingscampagnes opzetten: hoe je het doet is aan jou!
 3. Je faciliteert de overgang van omvangrijke functieprofielen naar compacte rollen met duidelijke verantwoordelijkheden. Zoals bij Holacracy. Eventueel werk je in dit proces samen met een externe partij.
 4. Je zorgt ervoor dat onze kernwaarden sterk tot uiting komen in al onze people processen.

Qua persoonlijkheid heb je een prettige balans tussen resultaatgerichtheid (een van onze kernwaarden is 'gewoon fixen') en mensgerichtheid. Je straalt warmte en vertrouwen uit. Mensen praten graag met je.


Naast de inhoud van de rol geloof je in onze missie: klimaatverandering tegengaan met nieuw ondernemerschap. Duurzaamheid is oprecht belangrijk voor je. En last but zeker not least: je herkent jezelf volledig in onze kernwaarden: open & eerlijk, gewoon fiksen, positieve energie, leren & reflecteren, samen sterk.


In deze rol vind je een mooie combinatie van strategie en uitvoering. Zo kun je 's ochtend werken aan de nieuwe campagne voor het boosten van ons employer brand en in de middag enkele belletjes voeren met mogelijke kandidaten. Je bent niet bang om je mouwen op de stropen en dingen te fiksen. Ook met weinig budget kun je creatieve oplossingen bedenken. In onze organisatie gebeurt ontzettend veel, ontwikkelingen volgen elkaar snel op en er zit vaak behoorlijk wat druk op de ketel. De dynamiek slaat soms door in een tikkeltje chaos maar gelukkig helpen we elkaar goed waar nodig. Een van onze kernwaarden is 'samen sterk'.

De mensen waar je mee samenwerkt zijn in deze rol zeer divers. Je staat namelijk middenin het bedrijf. Op dagdagelijkse basis werk je samen met Naomi (per ~1 juli terug van zwangerschapsverlof). Samen zijn jullie verantwoordelijk voor people & culture. Totdat Naomi terug is van zwangerschapsverlof is Paul (mt) een groot deel van zijn tijd bezig met people & culture zaken. In het begin zul je daarom veel met hem sparren. Julie helpt vanuit HR Admin met het opstellen van contracten, inplannen van afspraken met kandidaten en dergelijke. De verdeling van People & Culture werkzaamheden tussen Naomi en jou wordt tijdens de sollicitatieprocedure besproken.

Waarom solliciteren?

 1. Unieke kans om onderdeel te zijn de groei van van een duurzame scaleup in Amsterdam. Op people & culture gebied staat er al best wat op het gebied van recruitmentprocessen, onboarding en performance management, maar nog veel meer dingen staan (nog) niet/onvoldoende. Als jij energie krijgt van het opbouwen van een volwassen people en culture team en het implementeren van goede processen dan is dit je kans.
 2. We hebben de ambitie om de beste werkgever van Nederland te worden. En daarin zijn we serieus. Je hoeft bij ons geen management team te overtuigen van nut en noodzaak van een goed people en culture beleid. We got your back.
 3. In je eerste jaar zijn er gelijk een aantal grote en interessante dossiers waar je je tanden in kunt zetten zoals het implementeren van duidelijke rollen, meer zelforganisatie en de rebranding van ons employer brand.


Diversiteit

Elkaar eerlijk en transparant behandelen is een van onze kernwaarden. Daarom willen we een werkomgeving creëren waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Je moet je 'volledige zelf' mee kunnen nemen naar het werk, dat vinden wij belangrijk. Naast deze ideologische reden is er ook nog een rationele reden om te streven naar een divers team: dagelijks zijn wij bezig met het verduurzamen van woningen of soms hele wijken, altijd in samenwerking met gemeenten in Nederland. In deze wijken wonen niet alleen maar 'hoogopgeleide witte mannen', om maar een stereotype te benoemen. We vinden het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep. Eerlijk is eerlijk: op dit moment is dat onvoldoende het geval. We zijn als organisatie daarom op zoek naar mensen die goed kunnen communiceren met én tussen verschillende achtergronden, culturen, leeftijden, geaardheid en levensovertuigingen.


Doorgroeimogelijkheden

We zijn in 2021 flink gegroeid waardoor er steeds meer mogelijkheden komen om extra verantwoordelijkheden te krijgen of mee te helpen met het verder uitbouwen van de organisatie. De organisatie is volop in ontwikkeling met allerhande (door)groeimogelijkheden als gevolg.

Vereisten

We hebben geen functie vereisten: we geloven dat je zelf prima kunt inschatten of je de rol zoals die hierboven staat omschreven goed kunt invullen. En of je er blij van wordt. Tijdens de sollicitatieprocedure zoeken we samen uit of we denken dat er een wederzijdse match is.


Wat bieden wij je?

 • Werken waar en wanneer je wil: we bieden een prettig kantoor aan de Beethovenstraat 184A, 3 minuten lopen van station Amsterdam-Zuid. Echter, we monitoren niet waar of wanneer je werkt. Het kantoor heeft zit/sta bureau's, een aparte meditatie c.q. kolfkamer en een vleugel waar tijdens de lunch regelmatig op gespeeld wordt;
 • Salarisrange € 3.000-€4.000 bruto o.b.v. 40 uur + 8% vakantiegeld. De onderkant van de range gaat op voor mensen die op onderdelen van de rol moeten groeien om de rol met grote mate van zelfstandigheid uit te voeren. De bovenkant van de range gaat op voor mensen waarvan tijdens de sollicitatieprocedure blijkt dat zij de rol zoals hierboven omschreven met grote mate van zelfstandigheid kunnen uitvoeren;
 • Persoonlijk (ontwikkel)budget van 750 euro per jaar vrij te besteden via onze eigen Rel-app. Je kunt het budget vrij besteden aan health & vitaliteit (fitnessabonnement, coaching, psychische ondersteuning e.d.), Lifestyle (compensatie CO2 uitstoot via Regreener, schoonmaak via Helpling, Blendle e.d.), Mobiliteit anders dan woon-werkverkeer (Swapfiets, Felyx, Figo, Sharenow e.d.), Learning & development (opleidingen bij Springest, taalcursussen bij Babbel en onbeperkt (audio)boeken via Nextory of Blinkist e.d.), Hardware voor thuiswerken (Coolblue, Grover, Workwize, Apple, e.d.) en uiteraard Fun dingen (Bol.com, Spotify, e.d.). Als je meer wil besteden leg je dat zelf bij en ook je pensioen is inzichtelijk in de app.
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur;
 • Een laptop (MacBook) regelen wij, telefoon neemt iedereen zelf mee;
 • Pensioenregeling: 3% leggen wij in, 3% leg jij in. Je kan zelf nog extra inleggen dit stel je zelf eenvoudig in bij Brand New Day. Uiteraard worden de pensioenen duurzaam belegd;
 • Dagelijkse vegetarische lunch op kantoor met ook veel vegan opties;
 • Vergoeding van woon-werkverkeer met OV indien je buiten Amsterdam woont (collega's uit Amsterdam komen gewoon met de fiets en ons kantoor ligt zeer centraal);
 • Startdatum n.t.b. (z.s.m.)


Sollicitatieproces

 1. Korte telefonische kennismaking.

 2. Eerste gesprek over werkervaring en CV, korte cases en persoonlijke vragen met twee mensen uit ons team

 3. Optioneel: een online assessment

 4. Tweede gesprek over competenties en vaardigheden aan de hand van vragen en cases met twee mensen uit ons ons team

 5. Referentie check bij (vorige) werkgevers.

 6. Derde gesprek over jou als persoon, cultuur, waarden etc. met twee mensen uit ons team

 7. Aanbod & start van de onboarding!

De doorlooptijd passen we aan op jouw situatie maar we houden van snelheid. Feedback op een gesprek ontvang je dezelfde of uiterlijk de volgende dag en we plannen gesprekken zo snel al de agenda's toelaten. Ga uit van een doorlooptijd van 2-3 weken voor het totale proces. Je spreekt in het proces veel verschillende mensen uit ons team, zodat wij een gezamenlijk besluit kunnen nemen en jij al veel van je mogelijke collega's hebt leren kennen.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op met Julie Brakenhoff, Recruiter bij Regionaal Energieloket, via julie.brakenhoff@regionaalenergieloket.nl.Wil je meer weten over ons? Dit is wat we doen en wie we zijn

In 2015 zijn we Regionaal Energieloket en GreenHome gestart met het idee dat de verduurzaming van Nederland niet snel genoeg gaat. Onder het label Regionaal Energieloket zijn we duurzaamheidspartner van ruim 65 gemeenten in Nederland (~4,6 miljoen inwoners). In 2050 moeten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten mee helpen. Als Regionaal Energieloket informeren we, in opdracht van gemeenten, woningeigenaren over hoe ze hun woning stap voor stap energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken. Ook zorgen we ervoor dat we op buurt/wijk of gemeenteniveau woningeigenaren bundelen om samen duurzame maatregelen in te kopen om zo te profiteren van groepsvoordeel. Om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 350 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie-oplossingen en warmtepompen. De afgelopen jaren hebben we duizenden woningeigenaren geholpen aan een duurzamere woning. Onder het label GreenHome bouwen wij voor andere partners aan oplossingen die hen helpen hun achterban te mobiliseren. Zo bouwen we met partners WoonConnect en Milieu Centraal aan een landelijk platform voor de Rijksoverheid, maar ook Vereniging Eigen Huis en Intergamma nemen digitale tools van ons af.