Programmamanager Aardgasvrije wijken

Job description

Wil jij werken aan het grootschalig verduurzamen en aardgasvrij maken van woningen en wijken? Wil jij werken in een hecht, snelgroeiend en jong team? En heb jij minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het verduurzamen van de gebouwde omgeving? Dan zoeken wij jou!


Aangenaam!

In 2019 is het Klimaatakkoord ondertekend. Een van de onderdelen in het Klimaatakkoord is het verduurzamen en aardgasvrij maken van woningen en wijken. Een enorme opgave. In 2015 is Regionaal Energieloket gestart en inmiddels zijn we het grootste onafhankelijke online platform rondom duurzaam wonen. Onder het label Regionaal Energieloket zijn we duurzaamheidspartner van zo’n 50 gemeenten in Nederland (~3 miljoen inwoners) in heel het land. In 2050 moeten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten mee helpen. Als Regionaal Energieloket informeren we, in opdracht van gemeenten, woningeigenaren over hoe ze hun woning stap voor stap energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken. Ook zorgen we ervoor dat we op buurt/wijk of gemeenteniveau woningeigenaren bundelen om samen duurzame maatregelen in te kopen om zo te profiteren van groepsvoordeel. De afgelopen jaren hebben we duizenden woningeigenaren geholpen aan een duurzamere woning.


Programmamanager Aardgasvrije Wijken

Je gaat je richten op het bedenken en uitvoeren van 4 wijkgerichte aanpakken die als doel hebben grootschalig woningen te verduurzamen en op termijn van het aardgas af te koppelen. Het Regionaal Energieloket voert al veel wijkgerichte aanpakken en collectieve inkoopacties uit, maar die richten zich nog hoofdzakelijk op het treffen van isolatie en/of zonnepanelen. In deze projecten is het doel bewoners te ontzorgen bij het uitvoeren van een meer integrale verbouwingen richting een aardgasvrij eindbeeld. Met integraal bedoelen we meerdere maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, eventueel kozijnen, warmtepompen voor meerdere woningen tegelijkertijd. Dat is logistiek complex. Je zal in deze rol een vooruitgeschoven pion zijn voor de rest van de organisatie op het gebied van innovatie. Er wordt veel geëxperimenteerd in het land, maar het is nu zaak om  schaalbare en herhaalbare aanpak vorm te gegeven. Regionaal Energieloket heeft samen met een aantal consortium partners de opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Bouwagenda de opdracht gekregen deze aanpak vorm te gaan geven.


Wij zoeken daarom iemand die op strategisch niveau de grote lijnen kan uitzetten maar het zelf ook operationeel tot uitvoering kan brengen. Dit laatste is belangrijk, want er ligt een sterke focus op het boeken van resultaat. Dus geen dikke rapporten, maar tastbare CO2 besparing en investeringen in isolatie en duurzame energie. Een hands-on mentaliteit is daarom belangrijk. Daarnaast heb je al ervaring in de warmtetransitie of in de energiewereld, omdat je snel up to speed moet zijn.


Het doel van de rol is het uitdenken en neerzetten van een schaalbaar (en herhaalbaar) concept, waarbij een sterke focus ligt op resultaat. Naast CO2 besparing zijn klanttevredenheid en een goede kosten/baten verhouding van de aanpak belangrijke zaken om op te sturen. Om dat te realiseren geef je richting aan alle ideeën die bij ons en alle andere partners leven en bouwt vanaf een blanco canvas een wijkaanpak die we in 4 gemeenten gaan toetsen.


Concreet betekent dit voor jou:

 • Je geeft sturing aan een team van collega’s en externe partners.
 • Je zorgt dat er een fijn, gezellig en succesvol samenwerkingsverband ontstaat tussen alle betrokken.
 • Je bent een vooruitgeschoven pion en zal met alle teams uit onze organisatie te maken gaan krijgen, je schakelt derhalve makkelijk tussen alle betrokkenen.
 • Je bewaakt voortgang in het project en zorgt dat zaken op tijd en binnen budget blijven.
 • Je kan conceptueel denken, maar ook de operatie van de projecten neerzetten.
 • Je geeft gemakkelijk presentaties voor een grote groep mensen.
 • Je bent goed op de hoogte van de energie- en/of warmtetransitie en goed ingelezen op het onderwerp.


Wie ben jij?

 • Je kan een concept strategisch uitdenken en ook tot uitvoering brengen
 • Je kan leiding geven aan een team.
 • Je hebt ervaring in de energie- en/of warmtetransitie.
 • Je bent positief, pro-actief en oplossingsgericht.
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 april 2021 voor 32 tot 40 uur per week.
 • Je draagt graag bij aan de energietransitie om Nederland van het aardgas af te halen.


Wat bieden wij je?

 • Een uitdagende baan bij een jonge, snelgroeiende en ambitieuze startup.
 • Eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om initiatieven zelf op te zetten.
 • Op dit moment werken we voornamelijk vanuit huis i.v.m. covid-19, maar we hebben een mooi kantoor in hartje Amsterdam.
 • Een leuk, hecht en jong team met veel ondernemerschap ervaring.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van ervaring en vaardigheden.
 • Grote focus op persoonlijke ontwikkeling d.m.v. 1-1’s en persoonlijk ontwikkelbudget.
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur.
 • Een laptop.
 • Pensioenregeling.
 • Straks weer uitmuntende bonenkoffie en dagelijkse lunch met het hele kantoor. En borrels op vrijdagmiddag plus allerhande teamactiviteiten. Voor nu een maandelijkse thuiswerkvergoeding.

Requirements

Wat wij verwachten van jou?

 • Vereiste: Afgeronde WO opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Eerdere betrokkenheid bij een innovatietraject met meerdere partijen is daarbij een pre.
 • Je bent resultaatgericht en weet van aanpakken. Wij onderscheiden ons als organisatie in deze markt door onze daadkracht. We zoeken dus het type dat graag aan de slag gaat (een echte doener), met een positieve instelling en uitstraling.
 • Je gedijt in een omgeving waar veel autonomie en verantwoordelijkheid wordt gegeven en bent zelf in staat uit te zoomen om het grotere plaatje te bewaken.
 • Regelmatig op pad zijn is voor jou geen probleem. Rijbewijs is gewenst.
 • Je bent bereid om af en toe in de avonduren en/of weekenden te werken, wanneer dit nodig is.
 • Je bent communicatief vaardig en met jouw enthousiasme krijg jij mensen in beweging en je laat je niet uit het veld slaan wanneer dingen eens wat moeilijker gaan.
 • Idealiter start je per 1 april 2021. Voor deze rol zoeken we geen freelancers.


Wie zijn wij?

Bij Regionaal Energieloket besteden we veel tijd aan de bedrijfscultuur. Aangezien je een groot deel van je leven doorbrengt met collega's, geloven we dat je dan maar beter kunt zorgen dat het dan ook leuk is. Als team zijn we zeer ambitieus, maar nemen we onszelf niet te serieus. De mening van ieder teamlid doet ertoe. Een sterke feedback cultuur vinden we belangrijk en moedigen we aan. Je hebt de vrijheid om eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te pakken. Het team is inmiddels uitgegroeid naar meer dan 30 mannen en vrouwen en we groeien stevig door.


Sollicitatieproces

 1. Eerste gesprek online over werkervaring en CV, korte cases en persoonlijke vragen.
 2. Tweede gesprek online over competenties en vaardigheden aan de hand van vragen en cases.
 3. Een online capaciteitentest.
 4. Referentie check bij vorige werkgevers.
 5. Derde gesprek, waar mogelijk fysiek over jou als persoon.
 6. Aanbod & start van de onboarding!

Je spreekt in het proces veel verschillende mensen uit ons team, zodat wij een gezamenlijk besluit kunnen nemen en jij al veel van je mogelijke collega's hebt leren kennen.


Geïnteresseerd?

Denk jij, na het lezen van deze vacature, dat jij voldoet aan het hierboven omschreven profiel? Dan is het nu aan jou. Jij hebt de mogelijkheid om ons te overtuigen van jouw kunnen. Dit doe je door, samen met je CV, een kort maar krachtige motivatiebrief in te sturen wanneer je solliciteert.


Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature, wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Neem dan contact op met Naomi Evers, HR & Recruitment bij Regionaal Energieloket, via naomi@regionaalenergieloket.nl.


Recruiter?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door een recruiter wordt niet op prijs gesteld