Projectmanager bouw- en installatiebedrijven verduurzaming gebouwde omgeving

Omschrijving

Werken bij een jonge, ambitieuze en snelgroeiende duurzame startup om actief bij te dragen aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland? Dan zoeken wij jou!


Wat ga je doen?

Onder REL vallen twee merken: Regionaal Energieloket en GreenHome. Met deze twee merken hebben we een interessante plek in kunnen nemen in de energietransitie (lees hieronder meer over beide labels). Jij gaat je samen met collega Reinier bezighouden met het inkopen van duurzame maatregelen en innovaties, denk aan isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Wij organiseren in samenwerking met gemeenten veel collectieve advies- en inkoopacties verspreid door het land. We geven daarin advies aan bewoners over de technische aspecten van de maatregel(en) en over subsidiekansen. Vervolgens kunnen mensen zich inschrijven voor onze inkoopactie, waarbij wij van te voren uit een selectie van lokale/regionale installateurs een aanbod hebben geselecteerd. Dit aanbod wordt de kern van jouw takenpakket. Jaarlijks doen vele duizenden woningeigenaren mee met één van onze acties.


Om een goed aanbod te selecteren nodig je lokale/regionale bedrijven uit om volgens onze templates een aanbieding te doen. Je schrijft een bestek waar het aanbod aan moet voldoen, en vergelijkt de aanbiedingen van bouw- en installatiebedrijven op basis van tientallen criteria. Op basis van een prijs/kwaliteit methodiek wordt de keuze gemaakt voor de leverancier. Jij bent als projectmanager verantwoordelijk voor deze inkooptrajecten van A tot Z. Dat houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het onderhouden van banden met de leveranciers zodat er voldoende aanbiedingen binnen komen, het schrijven van een goed en kwalitatief bestek, de beoordelingsmethodiek en het analyseren van de aanbiedingen. Reinier heeft dergelijke (inkoop)trajecten als 300+ keer begeleid dus er is al een aardige basis en veel kennis, maar elk jaar verandert de markt en elk jaar leren wij ook weer van wat er beter kan. We zoeken daarom iemand die scherp is op procesmatige verbeteringen en die ook na kan denken over nieuwe markten. Zo zijn we net begonnen met zonnepanelen voor VvE's en ook voor MKB-ers. Dat zijn echt andere panden met andere technische uitdagingen, die dus ook een ander bestek en beoordelingsformulier vereisen.


Wie ben jij?

 • Je hebt passie voor duurzame energie en energiebesparende maatregelen (isolatie, warmtepompen, zonnepanelen). Je draagt graag bij aan de energietransitie om gebouwen in Nederland duurzaam en aardgasvrij te verwarmen.
 • Je bent pro-actief, geïnteresseerd, betrouwbaar, zelfsturend en hands-on.
 • Je bent inhoud-gedreven en houdt jezelf makkelijk op de hoogte.
 • Je kent inkoopprocessen, aanbestedingen en hebt ervaring met contractvorming.
 • Je kan goed projectmatig werken, bewaakt het overzicht en werkt secuur. 
 • Je kunt commercieel denken en denkt vanuit win-win situaties.
 • Je bent beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week.


Waar ligt de uitdaging?
Sinds 2015 proberen wij Nederland in versneld tempo van het aardgas af te helpen. Woningen en gebouwen zijn gezamenlijk grootverbruikers van fossiele brandstoffen. Dat doen we enerzijds door gebouweigenaren te adviseren en anderzijds bouw- en installatiebedrijven te helpen meer werk in minder tijd gedaan te krijgen. Veel mensen denken dat de investeringsbereidheid van woningeigenaren de bottleneck is in deze energietransitie, maar er ligt minstens zo’n grote uitdaging bij de uitvoering. Goede en vakkundige installateurs en aannemers zijn schaars. Daarom proberen wij bij GreenHome & Regionaal Energieloket beide kanten van de markt te helpen met versnellen.

Wanneer zijn we blij met jou:

 • Als je na een jaar de branche van bouw- en installatiebedrijven en de maatregelen en innovaties die zij toepassen bij woningen door en door kent. 
 • Je kan een bestek schrijven, aanbiedingen analyseren en beoordelen. Ook voor nieuwe toepassingsgebieden zoals MKB-gebouwen. Je snapt de marktdynamiek en kan een kwalitatief maar ook pragmatisch bestek opstellen. 

 • Je kan relaties onderhouden met de achterban aan bouw- en installatiebedrijven. Je bent eerlijk en rechtvaardig vanuit je rol als inkoper, maar kan ook bij slecht nieuws de banden goed houden. Je denkt lange termijn. 

 • Je zorgt voor goede interne afstemming met alle projectmanagers. Je bent een belangrijke schakel in hun projecten, dus je bent van elkaar afhankelijk. Goede communicatie en overzicht behouden zijn daarin belangrijk. Soms spelen er veel projecten tegelijkertijd. 

 • Je gaat af en toe de deur uit om informatie op te halen bij onze partners. Je verdiept je in de technische diepgang, omdat je dat nodig hebt om beoordelingen te kunnen doen. Je denkt na over hoe we bouw- en installatiebedrijven bijv. meer en meer op circulaire en duurzame materialen kunnen laten overstappen.


Wat bieden wij je?

 • Een uitdagende baan bij een jonge, snelgroeiende en ambitieuze scale-up.
 • Eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om initiatieven zelf op te zetten.
 • Gaaf nieuw kantoor naast station Amsterdam Zuid. 
 • Een leuk, hecht en jong team met veel ondernemerschap ervaring.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van werkervaring en vaardigheden. Indicatie is tussen de €3.000 en €4.500.
 • Focus op persoonlijke ontwikkeling d.m.v. 1-1's en persoonlijk ontwikkelbudget.
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur.
 • Een laptop.
 • Pensioenregeling.
 • Dagelijkse lunch met het hele kantoor. En borrels op vrijdagmiddag, plus allerhande teamactiviteiten. Voor nu tijdelijk thuiswerkvergoeding.

Vereisten

Wat wij verwachten van jou?

 • Je bent de Nederlandse taal machtig. 
 • Afgeronde relevante technische HBO of WO opleiding (of minimaal 5 jaar werkervaring in installatiebranche/energietransitie).
 • Eerdere werkervaring met inkoopprocessen, aanbestedingen en ervaring met contractvorming in een technische branche is een vereiste.
 • Ervaring met bouw- en installatiebedrijven is een dikke pré.
 • Je bent analytisch, gestructureerd en houd makkelijk overzicht.
 • Je bent resultaatgericht en weet van aanpakken. Wij onderscheiden ons als organisatie in deze markt door onze daadkracht. We zoeken dus het type dat graag aan de slag gaat met een positieve instelling en uitstraling.
 • Je gedijt in een omgeving waar veel autonomie en verantwoordelijkheid wordt gegeven en bent zelf in staat uit te zoomen om het grotere plaatje te bewaken. 
 • Je bent wel eens op pad, dus een rijbewijs is wel zo handig.
 • En niet onbelangrijk in onze branche: Affiniteit met en technische kennis over de energietransitie en duurzame maatregelen.
 • Je bent beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week.


Wie zijn wij?

In 2015 zijn we Regionaal Energieloket en GreenHome gestart en inmiddels zijn we het grootste onafhankelijke online platform rondom duurzaam wonen. Onder het label Regionaal Energieloket zijn we duurzaamheidspartner van zo’n 50 gemeenten in Nederland (~4 miljoen inwoners). In 2050 moeten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten mee helpen. Als Regionaal Energieloket informeren we, in opdracht van gemeenten, woningeigenaren over hoe ze hun woning stap voor stap energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken. Ook zorgen we ervoor dat we op buurt/wijk of gemeenteniveau woningeigenaren bundelen om samen duurzame maatregelen in te kopen om zo te profiteren van groepsvoordeel. Om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 350 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie-oplossingen en warmtepompen. De afgelopen jaren hebben we duizenden woningeigenaren geholpen aan een duurzamere woning. Onder het label GreenHome helpen wij mensen, mede door onze digitale tool de HuisScan, met het vinden van de beste duurzaamheidsmaatregelen voor hun woning. En dat doen we niet alleen. Wij zijn landelijk partner van Intergamma en Vereniging Eigen Huis. 


Bedrijfscultuur

We zijn een open organisatie en streven naar een diverse organisatie qua o.a. leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en culturele achtergrond. We nodigen iedereen (die enthousiast is over deze vacature en ons bedrijf) van harte uit om te reageren. Als team zijn we zeer ambitieus, maar nemen we onszelf niet te serieus. Aangezien je een groot deel van je leven doorbrengt met collega's, geloven we dat je dan maar beter kunt zorgen dat het dan ook leuk is. Daarom besteden we veel tijd aan de bedrijfscultuur. De mening van ieder teamlid doet ertoe. Een sterke feedback cultuur vinden we belangrijk en moedigen we aan. Je hebt de vrijheid om eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te pakken. Het team is inmiddels uitgegroeid naar meer dan 35 mannen en vrouwen en we groeien stevig door.


Sollicitatieproces

 1. Korte telefonische kennismaking.
 2. Eerste gesprek online over werkervaring en CV, korte cases en persoonlijke vragen.
 3. Tweede gesprek online over competenties en vaardigheden aan de hand van vragen en cases.
 4. Een online capaciteitentest.
 5. Referentie check bij vorige werkgevers.
 6. Derde gesprek, waar mogelijk fysiek over jou als persoon.
 7. Aanbod & start van de onboarding!

Je spreekt in het proces veel verschillende mensen uit ons team, zodat wij een gezamenlijk besluit kunnen nemen en jij al veel van je mogelijke collega's hebt leren kennen.


Geïnteresseerd?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast en denk je dat jij voldoet aan het hierboven omschreven profiel? Dan is het nu aan jou. Jij hebt de mogelijkheid om ons te overtuigen van jouw kunnen. Dit doe je door, samen met je CV, een kort maar krachtige motivatiebrief in te sturen wanneer je solliciteert.Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket en GreenHome? Geen enkel probleem, neem gerust contact op met Julie Brakenhoff, Recruiter bij Regionaal Energieloket & GreenHome, via julie.brakenhoff@regionaalenergieloket.nl


Recruiter?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door een recruiter wordt niet op prijs gesteld.