Skip to content

Senior Adviseur Duurzaam Wonen

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamTechnisch Advies

Functieomschrijving

Daar is 'ie dan: je nieuwe job als senior adviseur duurzaam wonen bij ons snelgroeiende bedrijf in het verduurzamen van woningen en wijken. De afgelopen jaren hebben we al tienduizenden woningeigenaren geadviseerd en ondersteund in het toekomstbestendig maken van hun woning en jij komt ons versterken.


Jouw #1 doel is om Nederlandse huishoudens te helpen met het maken van een plan. Een plan om hun woning comfortabeler, gezonder, veiliger, betaalbaarder EN duurzamer te maken.


Herken jij jezelf hierin?

Jij weet alles over het verbeteren en verduurzamen van woningen. Isolatie, hybride warmtepompen of zonnepanelen hebben geen geheimen voor jou. Je bent gepassioneerd over techniek en kan deze passie op een heldere manier overbrengen op bewoners. Niet alleen één-op-één aan de telefoon of fysiek, maar ook via webinars waar we soms wel honderden bewoners in één keer helpen hun woning te verbeteren en voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. Naast het geven van advies aan bewoners werk je samen met de andere adviseurs aan praktijkgericht onderzoek en ontwikkel je nieuwe concepten om bewoners te ondersteunen en te ontzorgen bij het verbeteren en verduurzamen van hun woning.


Idealiter heb je zowel bouwkundige als installatietechnische kennis, maar zo niet dan zijn er voldoende interne trainingen om je kennis bij te spijkeren.

Concreet betekent dit voor jou als Senior Adviseur:


 • Je verdiept je doorlopend op dossiers zoals het aardgasvrij maken van wijken. Je kent de technisch uitdagingen, de businesscase en de consequenties van de verschillende warmte-oplossingen voor het gebouw én de wijk en kan daarover richting zowel gemeenten als gebouweigenaren op adviseren. Je staat open voor innovatie, want we staan nog maar in de vooravond van deze transitie. Er zal nog een hoop gaan veranderen komende jaren a.d.h.v. de geleerde lessen.

 • Je wordt nauw betrokken bij lopende innovatietrajecten (DoeTank) en proeftuinen (PAW) en wordt verwacht hier vanuit technische achtergrond een bijdrage aan te leveren. Je denkt echt mee met de eindklant, of dit nu de gemeente is of de woningeigenaar.

 • Je bent eindverantwoordelijk voor één of meerdere van onze (advies)producten en bent pro-actief bezig met het zoeken naar nieuwe schaalbare (advies)producten die de energietransitie versnellen en de conversie van advies naar uitvoering verhogen.

 • Je ondersteunt en coacht junior collega's bij het uitvoeren van hun taken.

 • We verspreiden onze kennis via allerlei kanalen, waar jij de content voor schrijft. Denk daarbij aan onze website (HuisScan, ebooks, kennisartikelen op de Kennisbank etc.), maar ook voor e-learnings die wij voor energiecoaches en professionals aanbieden.

 • Je draagt actief bij aan het uitdragen van onze kennis naar onze B2B partners. Via expert blogs, webinars en op bijeenkomsten deel je kennis met andere professionals in de energietransitie.

 • Je hebt 1 op 1 contact met bewoners, om ze van onafhankelijk advies te voorzien. Het contact met bewoners is meestal een telefonisch consult (en soms een advies aan huis), waarbij jij je verplaatst in de situatie van de bewoner en vanuit hun perspectief kijkt naar de uitdagingen en kansen in het huis. Je denkt echt mee met de bewoner. En dat wordt gewaardeerd, veel bewoners geven aan goed geholpen te zijn met een onafhankelijk paar ogen.

 • Je neemt deel aan een intern trainingsprogramma. We investeren veel in kennisontwikkeling en kennisdeling en als senior adviseur draag je bij aan de collectieve kennis van de organisatie.

 • Daarnaast verwachten we dat je in dit groeiende bedrijf ook meehelpt met andere (bedrijfs-)activiteiten.


Nog niet zo veel werkervaring, maar wel interesse
?
Bekijk ook onze openstaande junior functie hier.


Diversiteit

We willen een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Lees onze visie op diversiteit hier.

Vereisten

Senior Technisch Adviseur:


 • Je hebt een technische/ bouwkundige achtergrond. Studierichtingen die aansluiten zijn bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend); bouwkunde, future planet studies, technische bedrijfskunde en energy science.
 • Je beschikt over minstens 4 tot 8 jaar werkervaring in de duurzame energiesector, waarvan min. 1 jaar op het gebied van verduurzaming in de gebouwde omgeving.
 • Je hebt ervaring en kennis over het implementeren van warmte oplossingen voor de woningbouw zoals warmtepompen, WKO-installaties en warmtenetten en wat daar bouwkundig en installatietechnisch bij komt kijken.
 • Je kent de ins en outs van de warmtetransitie en de opgave voor de gebouwde omgeving, hebt directe ervaring op het gebied van de Transitievisie Warmte, de wijkuitvoeringsplannen en/of het Programma Aardgasvrije Wijken. 
 • Kennis van innovatie- en projectmanagement en/of verduurzaming van Utiliteitsgebouwen is een pré.
 • Kennis van de Startanalyse, Standaard en Streefwaarden, circulair bouwen en beleid omtrent subsidies en financiering is een pré.


Wat bieden wij je?

 • Al onze arbeidsvoorwaarden zijn voor iedereen gelijk. Alleen het salaris verschilt per rol. Onbeperkte vakantiedagen, persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget, nieuwe MacBook, duurzame pensioenregeling? Check! Kijk voor een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op onze algemene vacaturepagina.
 • Salarisrange 
  • Voor senior Adviseur: Een marktconform salaris, tussen €3.250-€4.250, afhankelijk van kennis, ervaring en vaardigheden.


Sollicitatieproces

We bellen je eerst voor een korte telefonische kennismaking. Want laten we eerlijk zijn, een vacaturetekst is ook maar een vacaturetekst en een CV is ook maar een CV. Het gaat ons allebei om de perso(o)n(en) achter de leuke tekst. We hebben twee gesprekken waarvan het tweede gesprek een uitgebreider assessment is van ongeveer een dagdeel. Referentiechecks en (online) assessments maken onderdeel uit van de procedure. We houden van snelheid in de procedure.

Vragen?

Heb jij vragen over deze vacature of wil je meer weten over Regionaal Energieloket? Geen enkel probleem, neem dan contact op via werkenbij@regionaalenergieloket.nl. Twijfel je over de geschiktheid van de rol, mag je natuurlijk ook even bellen met Paul op 06 51 89 27 28!


Recruiter?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door een recruiter wordt niet op prijs gesteld.

of